27/03/2019

Op donderdag 18 april 2019 hebben leerlingen van het Heerbeeck College in ’t Tejaterke in Best de voorstelling ‘Beste opa’s & Oma’s 4.0’ uitgevoerd. De jaarlijkse voorstelling Beste Opa’s & Oma’s is inmiddels een begrip en wordt altijd met veel enthousiasme ontvangen. Dit jaar waren we toe aan de vierde editie, met als actueel thema ‘Dementie’. 

In de voorstelling Beste Opa’s en Oma’s 4.0 namen leerlingen van het Heerbeeck College ons samen met hun opa’s en oma’s mee op een reis door het verleden en het heden. Ook speelden echte ervaringsdeskundigen mee, mantelzorgers en medewerkers uit de ouderenzorg. Beste Opa’s & Oma’s 4.0 stond namelijk in het teken van dementie, wat natuurlijk prachtig aansloot bij onze dementievriendelijke gemeente Best en het dementieproject van de Lions Best Oirschot.  

 

Ontroerend en indrukwekkend
Verhalen over de jeugd, ouder worden, het verschil in generaties en de moeilijke, maar ook grappige situaties die ontstaan door dementie, werden op eigentijdse manier aan elkaar geregen en afgewisseld met mooie beelden en muziek. Het resultaat was een vlotte en ontroerende voorstelling, waarbij leeftijd er niet meer toe deed. Na het zien van deze voorstelling was iedereen echt even stil. En bleef men achter met één vraag ... “Wat ik net heb gezien, zou het echt waar zijn?” Dat is wat documentairetheater met je doet. Er werd geen verhaaltje gespeeld, maar de spelers spraken vanuit hun eigen hart. En dát maakte het zo kwetsbaar, zo herkenbaar en zo puur.